Nieuws

Kerroum Toernooi Oktober 2010
geplaatst op 2010-12-19

‘Vechtsportgala voortaan in oktober’ schoonhoven • Uit alle delen van Nederland waren de ruim honderd deelnemers aan het vechtsportgala op de spekgladde zondag naar Schoonhoven ‘gegleden’ om de organisatie niet in de steek te laten.

Vechtsporters uit Groningen, Amsterdam en Almere waren ruimschoots vertegenwoordigd in sporthal De Meent. Zelfs twee teams uit het Belgische Luik gingen het gevecht aan met Koning Winter om Kerroum ter wille te zijn. De organisator was hen dankbaar voor alle opofferingen in de sneeuw. “Ze komen hier al jaren. Die laten mij beslist niet in m’n sop gaar koken. Ze weten dat er veel tijd in gaat zitten en dat er vooraf kosten worden gemaakt. Je moet de sporthal bespreken, bekers laten vervaardigen, scheidsrechters en juryleden aanschrijven, noem maar op”, zegt Mohammed Kerroum, eigenaar van de gelijknamige sportschool. “Dan moet je er toch niet aan denken dat je dit evenement op het laatste moment moet afblazen.”

Kerroum weet nu wel zeker dat het gala naar een ander jaargetijde verhuist. “Vorig jaar had ik ook last van een dik pak sneeuw. Je kan het blijkbaar niet gokken om zo’n festijn in december of januari te houden. Ik ga de deelnemende verenigingen voorstellen om het gala voortaan in oktober te houden. Kunnen we hooguit storm en regen verwachten.”

Helft

Het scheelde zeker de helft van het aantal deelnemers, maar Kerroum was al blij dat hij met slechts een uur vertraging aan de gang kon gaan. Het publiek in sporthal De Meent werd getrakteerd op een keur van stijlen. Kung-fu, kempo, taekwondo, kickboksen en karate wisselden elkaar in hoog tempo af.

Ook de leeftijdscategorieën werden door de organisatie door elkaar gehusseld waardoor tegelijkertijd pupillen en junioren aantraden voor hun gevecht. “Dat is voor de toeschouwers leuker. Bij de jongeren gaat het om enthousiaste beginners die er soms wat onstuimig invliegen, terwijl de oudere jeugd meer op techniek vecht en taktische vaardigheden benut”, aldus Kerroum.

Het verschil zit’m ook in de kracht van de klap of de trap. De jonkies gaan even suizenbollend verder, maar de tieners zijn niet altijd in staat om het gevecht okselfris te beëindigen. Een Turkse deelnemer breekt zelfs z’n neus als hij een trap in het gezicht krijgt. Hij moet het besneeuwde parcours vervolgen naar de huisartsenpost in Gouda. “Een incident”, meent Kerroum. “Dat kan altijd, maar we waken voor de gezondheid van onze sporters. Scheidsrechters grijpen dan in. Maar het is wel een semi-contact evenement. De risico’s zijn bij iedereen bekend.” Zijn eigen leerlingen draaien mee in de organisatie. “Ik ben zelf voortdurend bezig met uitslagen, juryleden en scheidsrechters. Ik kan mijn jongens en meiden niet steunen. Dan vind ik het ook niet juist om ze te laten deelnemen. Er zijn voldoende toernooien waar ze zich kunnen laten gelden.”

Tom van Vliet uit Oudewater is het enige lid van zijn sportschool, die het zonder steun van zijn meester probeert en zowaar met een tweede plaats uit de arena stapt. Uit de regio Krimpenerwaard is sportschool Nimjae uit Krimpen aan den IJssel de enige vertegenwoordiger. Neemt niet weg dat met name de combinatie van kempo, taekwondo en kickboksen sportschool Kerroum inmiddels zo’n zestig leden heeft opgeleverd. “Het zijn Marokkaanse jongens en meisjes”, geeft Kerroum eerlijk toe. “Maar Hollandse kinderen zijn uiteraard zeer welkom op de training in de gymzaal aan de Beregracht. Ik zou tegen hen willen zeggen: kom op woensdag eens kijken.”

Bron: www.hetkontakt.nl
Met dank aan Pieter van der Laan.
Klik hier en hier voor de Kontakt advertentie.

Download hier de uitnodiging.

------------------------

Open NK vechtsporten 2010

Schoonhoven
Liefhebbers van vechtsporten komen aankomende zondag vanaf 11.00 uur aan hun trekken in sporthal De Meent. In de stijlen taekwondo, karate, kempo, Korean kickboxing en kung fu worden wedstrijden in het kader van de open Nederlandse kampioenschappen gehouden, onder auspiciën van de IFP-Nederland. De organisatie is o.a. in handen van sportschool Kerroum.

Klik hier voor de Kontakt advertentie.